Hakkımızda

Global Haber, haber akış sistemleri, internet siteleri, sosyal medya hesapları, mobil uygulamalar, multimedya basın merkezleri gibi ürünlerle hizmet veren modern bir haber ajansı. Dünya siyaseti ve ekonomisi ve birçok kategoride haberler yapan ajans, uluslararası seyirci odaklı.
1993 yılında faaliyete geçen Global Haber Haber , görüntülü , yazılı ve fotoğraflı haberleri internet üzerinden abonelerine ulaştırmaktadır.

Global Haber, yurt içinde ve dışında, çalışan 250’yi aşkın personeli, 100+ bürosu, 120+ kamerası ve 150+ dijital fotoğraf makinesiyle, görüntülü, yazılı ve fotoğraflı haber üretmektedir. Merkezine ulaşan ve işlenen haberlerden, günde ortalama 260 görüntü, 1.000 haber metni ve 3.000 fotoğraf, Dünya çapında ajans faaliyetlerinde bulunan Global Haber, haberlere hızlı ulaşma, farklı ülkelerde teknik altyapı imkânları bulundurabilme yeteneklerine sahiptir. Global Haber, operasyonel güç, hız ve aktivasyon açısından değerlendirildiğinde bölgesinin en güçlü ajansıdır.

Global Haber, Türkiye’de görüntülerini dijital olarak arşivleyen ilk ajanstır. Böylece Global Haber ’in arşivinde 518.000’in üzerinde görüntü, son on dört yıla ait 3 milyon haber dijital olarak saklanmaktadır.
Sivil ve resmi kurum ve derneklerle ticari şirketlerin etkinliklerini, özel prodüksiyon çalışması ile görüntülü ve yazılı medyaya etkin bir şekilde ulaştıran Global Haber, Türkiye’de gelişen kurumsal haber konusuna yoğunlaşmıştır. Bu çerçevede kongre ve festival ve sağlık turizmi şeklindeki etkinliklerin telekonferans yöntemi ile canlı yayınlanması konularında Global Haber, Türkiye’de öncü bir görev üstlenmiş ve akla ilk gelen ajans olmuştur.
Kendi teknik servisi tarafından üretilen web araçlarını kullanan Global Haber, bu sistem ve araçlarla Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmet vermektedir.

Hizmet verdiği bölgeleri ve kalitesini artırma çabası içinde olan Global Haber, 2008’in son çeyreğinde bir çok ofisini tam teşekküllü bir haber stüdyosu olarak abonelerinin hizmetine sunmuştur.
Türkiye içerisindeki abone sayısını 2.000’in üzerine çıkaran Global Haber, yapılan bu çalışmalar ile ulusal medyanın olduğu kadar yerel ve bölgesel medyanın da haber ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir şekilde temin etmelerinde ajans olarak önemli destek vermektedir.

İLKELERİMİZ

Tarafsız Habercilik: Sitemizde yayınlanan haberlere konu olan olaylara veya haberlerde adı geçen kişilere tam bir tarafsızlık içinde yaklaşmaktayız. Biz haberi okura ulaştıran “aracı” olarak, hiç bir haberin anlamını değiştirmemeyi ve hiç bir haberi manipüle etmemeyi ilke edinmiş bulunuyoruz.

Mimiksiz Habercilik: Okurlarımıza sunduğumuz haberlerin içeriğinin “iyi haber / kötü haber”, “müjdeli haber / kara haber” olması ile ilgilenmiyoruz. Haberi sunarken, okura “şimdi sevinmelisin” veya “şimdi üzülmesin” havası ile sunmuyor; yalnızca gerçeği, yalnızca olanları, aktarıyoruz. Bir haberin okurda ne tür duygular uyandıracağı okurun karar vereceği bir konudur.

Açık Habercilik: Herhangi bir gerçeğin ve herhangi bir olayın kenara itilmemesi, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde minik puntolarla bir kenara atılarak gözden saklanmaması gerektiğini savunuyoruz. Her ne olduysa ve her ne olay haber niteliği taşıyorsa bizim konumuzdur ve okurun bunu bilmeye öğrenmeye hakkı vardır. Hiç bir haberi saklamayacağız, küçültmeyeceğiz, gözden kaçırmayacağız.

Postacı Habercilik: Bizler, haberi aktaran kişiler olarak görevimizin; okurları yönlendirmek veya habere konu olay ile ilgili girişimlerde bulunmak olmadığını düşünüyoruz. Daha açık bir ifade ile, ne Türkiye’yi yöneten herhangi bir kişi veya kurumu etkilemeyi, ne de halkı haberin gücünü kullanarak yönlendirmeyi düşünmüyoruz. Bizler postacıyız. Görevimiz postayı alıcısına zamanında ulaştırmaktır. Bunun dışında “halkı aydınlatmak”, “halka yol göstermek”, “hükumeti yola getirmek”, “toplumu düzeltmek” gibi görevlerimiz yoktur.

NE YAPIYORUZ?

Türkiye’de ve dünyada meydana gelen olaylar ve gelişmeleri ajanslar ve kendi ekibimiz aracılığıyla takip ederek size sunuyoruz. Sitemizde, kendi mahallenizden dünyanın en uzak köşesine kadar her yer ile ilgili haber okuyabilirsiniz. Ziyaretçilere, son 10 günün tüm haberleri içinde konuya göre arama yapma olanağı sunmaktayız. Bu arama, kelime ve ilgili bazlı, yapay zeka ile desteklenmiş gerçek bir haber arama sayfasıdır.