Haber Muhabiri 3 Eylül 2018

İthal ette baş gösteren şarbon hastalığı yüzünden yerli ete yönelen halkı dolandırmak isteyenler karaborsa da ete 5 tl zam yaptı..

Ülkedeki kırmızı et sorununu çözmek için ithal olarak getirilen havyanlarda gıda bakanlığınca şarbon hastalığı tespit edilince halkın yerli ete olan ilgisi arttı. Durumu fırsat bilenler ise karaborsada ete 5 tl zam yaptı ve yerli etin piyasaya sürümünü olabildiğince geciktirmeye başladı. İthal etin tamamen ortadan kalkması ile ikinci bir vurgun yapacaklarını düşünen karaborsacıların önündeki en büyük engel ise maliya bakanlığı ve gıda bakanlığı denetçileri. Fiyatlara yapılan zamlardan şikayetçi olan halkın sesine kulak veren maliye bakanlığı birçok market ve gıda zincirine yaptığı baskınlarla etiketleri yakın markaj altına alırken, ete yapılan zamları da incelemektedirler.

yerli ette karaborsa

Yerli ete gelen bu gizli zam ile sarsılan halk dolar ve euro’nun da artmasıyla birlikte ithal ette de sarsıntıya uğradı. Gelen etlerin hem hastalıklı çıkması hem de ithal et maliyetinin euro ve doların artmasıyla birlikte 30 tl ye kadar çıkması soflardan yine etin eksik olmasına neden oldu. Bu nokta da ise görev yine maliye ve gıda bakanlığına düşerken, bakanlıklar alınacak ilk önlem olarak denetimleri arttırma yoluna gitti.

Paylaş

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*