admin 3 Mart 2018

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Ricardo Quaresma PFDK’ya sevk edildi. Quaresma ‘kural dışı hareket (3-6 maç) ve saldırı (5-10 maç) maddelerinden PFDK’ya sevk edildi.

Beşiktaş, saha olayları ve çirkin-kötü tezahürattan; Fenerbahçe ise çirkin-kötü tezahürat ve talimatlara aykırı hareketten dolayı PFDK’ya sevk edildi.

Beşiktaşlı Quaresma 43. ve 44. maddelerden PFDK’ya sevk edildi. Kurala göre, 43. madde (kural dışı hareket) 3 ila 6 arası; 44. madde (saldırı) ise 5 ila 10 arası maç men cezası öngörüyor.

İşte TFF’den yapılan açıklama…

”1- BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü’nün 01.03.2018 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü futbolcusu RICARDO ANDRADE QUARESMA BERNARDO’nun aynı müsabakadaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca ve “saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi uyarınca 02.03.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

2- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü’nün 01.03.2018 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı’nın 12/3. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

Paylaş

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*