admin 6 Temmuz 2018
kayıp çocuk ufuk

HATAY VALİSİNDEN KAYIP ÇOCUK UFUK HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

Hatay’ın Hassa ilçesinde kaybolan Ufuk Tatar’dan ise hâlâ bir iz yok. 6 yaşındaki konuşma engelli Tatar, iddiaya göre amcasıyla, evden 100 metre uzaklıktaki su kaynağına gittiği sırada kayboldu. Ufuk için 142 kişilik ekip seferber oldu. Hassas burunlu köpeklerle iz sürüldü.

Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkılarak, babanın da kardeşi ve oğluyla su kaynağına gitmiş olabileceği değerlendiriliyor. Babanın çelişkili ifadeler verdiği gelen bilgiler arasında. Eğitimli köpekler son olarak su kaynağı yakınlarında tepki verdi. Ufuk’un, babasının tefecilere olan borcu nedeniyle kaçırıldığı iddiaları da değerlendiriliyor. Çalışmalar Arpalıuşağı Köyü ile Amanos Dağı eteklerinde yoğunlaştırılmış durumda.

HATAY VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Erdal Ata, Hassa Kaymakamlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, 1 Temmuz’da Hassa kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar’ın arama faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Bugün aramalarda 5. gün olduğunu hatırlatan Ata, şöyle devam etti:

“Ben de Kaymakamımızı, Belediye Başkanını, İlçe Jandarma Komutanını, Emniyet Müdürünü ziyaret ettim, aileyle görüştük. Hem arama çalışmalarıyla ilgili bilgi almak hem de son durum nedir onu yerinde görelim diye geldik. Şu ana kadar yapılan aramalardan maalesef bir sonuç elde edilemedi ama ona rağmen şu an 143 kişilik arama ekibimiz çalışmalara devam ediyor. Jandarma timleri var, bizim AFAD ekipleri var. Adana’dan gelen AFAD ekipleri, UMKE’nin ekipleri ve gönüllüler marifetiyle iz takip köpekleri, ayrıca droneler ve SkyRanger birlikte ve insansız hava araçlarıyla araştırma devam ediyor. Temennimiz Ufuk Tatar isimli çocuğumuza en kısa süre içinde sağ salim ulaşmak.”

Bir gazetecinin “Herhangi bir bulguya rastlanıldı mı?” sorusu üzerine ise Ata, şu an için herhangi bir bulguya rastlanılmadığını kaydetti. (AA)

Hatay'da kayıp çocuk yusuf

Paylaş

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*